Velikosti disků do diáře: Jak vybrat správnou?

Disková vazba otevírá nespočet možností a využití. Díky těmto plastovým kolečkům, které spojují jednotlivé stránky k sobě, si můžete snadno přizpůsobit obsah diáře i zápisníku, vkládat a vyndávat strany i nejrůznější doplňky a podle libosti a potřeby si vše přendávat. Ale jakou velikost disků zvolit a v čem se velikosti liší?

disková vazba - velikosti disku_1

Velikosti disků Happy Planner

Disky pro Happy Planner jsou dostupné v několika velikostech, které se liší podle průměru. Každá velikost umožňuje jinou kapacitu počtu stran, a tím ovlivňuje, jak „tlustý“ může váš diář být.

Mini disky

  • Průměr: 1,9 cm
  • Kapacita: až 90 stran o gramáži 120 g/m2
  • Menší disky jsou ideální pro menší diáře nebo zápisníky. Využijete je pokud preferujete spíše minimalistické plánování. Nechcete u sebe nosit diář na celý rok? Pak je skvělým řešením zvolit tu nejmenší velikost disků (pokud nemáte diář velikosti MINI nebo SKINNY, které tuto velikost již mají).

Klasické disky

  • Průměr: 3,2 cm
  • Kapacita: až 140 stran o gramáži 120 g/m2
  • Tato velikost je standardní velikostí u všech diářů Happy Planner ve formátu CLASSIC a BIG. Poskytuje dostatek místa na to, abyste mohli mít ve svém diáři nejen týdenní a měsíční plány, ale i další různé sekce jako poznámky, seznamy úkolů, nálepky nebo další doplňkové stránky

Expander disky

  • Průměr: 4,4 cm
  • Kapacita: až 210 stran o gramáži 120 g/m2
  • Extra velké disky jsou ideální pro ty, kteří chtějí mít komplexní a rozsáhlý diář se všemi doplňky. Můžete do nich vložit velké množství stránek a přesto si zachováte možnost snadno přidávat nebo odebírat další listy.

 

Doladění vzhledu výměnou disků

Disky nejsou jen vazbou diáře, ale také skvělým způsobem, jak si doladit jeho celkový vzhled.

Můžete si vybírat z různých materiálů, barev a designů, a tím si diář přizpůsobit. Dáváte přednost eleganci? Pak zvolte luxusní kovovou variantu disků. Pro hravý a veselejší vzhled se naopak skvěle hodí plastové disky - třeba se třpytkami. 

disková vazba kapacita stran v diáři_1

 

Kolik stran tedy do disků vložím?

Kapacita stran uvedená výše platí pro běžný papír Happy Planner, který má gramáž 120 g/m2. Pokud používáte tlustší papír (např. stránky pro kreativní projekty, laminované listy, kapsy na nálepky nebo záložky), bude počet stran, které můžete do diáře vložit, nižší. Naopak pokud použijete vlastní strany vyrobené z papíru o nižší gramáži, bude kapacita vyšší. 

Je dobré myslet také na to, že pokud používáte hodně doplňků, jako jsou nálepky, fotky, výstřižky i jiné ozdobné prvky, může se objem diáře rychle zvětšit.

disková vazba porovnani

 

Zamyšlení na závěr

Správná volba velikosti disků je důležitá pro pohodlné používání a listování. Ve většině případů ale nebude třeba, abyste si velikost disků měnili. Pravděpodobně si vystačíte s velikostí, kterou váš diář má při zakoupení. 

Disková vazba je ve své podstatě kouzelná, variabilní a hlavně kreativní. Oproti kroužkovým diářům můžete diáře s disky kdykoli upravit podle svých aktuálních potřeb a přání a budete mít možnost di pouhou výměnou disků mnohonásobně rozšířit nebo upravit kapacitu vložených stránek podle své aktuální potřeby.

 

Diskuze (0)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: