Nové akvarelové barvy Winsor & Newton - Kolekce Revival

Prozkoumejte s námi  novou kolekci osmi ikonických odstínů Winsor & Newton Revival, která představuje spojení dlouholeté tradice s moderními technologiemi výroby akvarelových barev. Pečlivě vybrané pigmenty v této kolekci jsou oslavou klasických barev, které byly znovu oživeny a vylepšeny do dnešní modernější podoby. Každý z těchto odstínů má své unikátní složení, maximální světlostálost a specifické vlastnosti, které posunou vaši tvorbu na novou úroveň.

Winsor Newton akvarelove barvy revival

 

winsor newton akvarel Aureolin hue

Aureolin Hue

Složení: Odstín složený z pigmentu PY151 a PBr7. Replika tradičního pigmentu, který v 19. století nahradil starší, méně stabilní žluté tóny.

Granulace: Ne

Vlastnosti: Zářivý, transparentní žlutý odstín, který se perfektně hodí k zachycení slunečního světla a jemných květinových detailů.

Odstín Aureolin se poprvé objevil v polovině 19. století a rychle se stal oblíbeným mezi impresionisty, kteří ho používali k zachycení světla a vzdušných scenérií. Díky své schopnosti udržet si jasnou barvu i při velké průhlednosti je ideální pro malování akvarelem.

winsor newton akvarel Fields orange

Field's Orange

Složení: Tento odstín tvořený pigmentem P068, který je moderní náhradou původního oranžového pigmentu z 19. století.

Granulace: Ne

Vlastnosti: Silný a intenzivní oranžový tón, který dodává obrazům živost a energii, vhodný pro dramatické kontrasty.

Tento odstín, oblíbený slavným malířem J.M.W. Turnerem, se vytratil po smrti chemika George Fielda. Turner ho často používal ve svých krajinomalbách, kde jeho oranžový tón vytvářel živé a teplé světlo, které dodávalo jeho obrazům téměř magickou atmosféru.

winsor newton akvarel Viridian Hue

Viridian Hue

Složení: PG7, PY42, PY43, bezpečnější náhrada za původní odstín Viridian s chladným modrým podténem.

Granulace: Ne

Vlastnosti: Svěží zelená barva s vynikající transparentností, ideální pro realistické zobrazení přírody a krajin.

Odstín Viridian, představený poprvé v 19. století, získal své jméno z latinského slova „viridis“, což znamená zelený. Tento odstín si okamžitě oblíbili krajináři díky jeho schopnosti věrně zachytit svěží zeleň přírody. Jeho vynikající průhlednost umožňuje vytvářet jemné vrstvy bez ztráty jasu.

winsor newton akvarel Cinnabar green

Cinnabar Green

Složení: PY138, PG36, kombinace živého zeleného a tradičního žlutého pigmentu.

Granulace: Ne

Vlastnosti: Jasný zelený odstín, který vnese přírodní vitalitu a hloubku do vašich krajinářských maleb.

Cinnabar Green spojuje bohatost starověkého cinnabaru (červeného odstínu) s živým zeleným pigmentem. Renesanční umělci ho hojně využívali, protože oceňovali jeho intenzivní zelenou barvu, která byla ideální pro malbu přírodních scenérií a zahrad.

winsor newton akvarel Tyrian Purple

Tyrian Purple

Složení: PV37, PR202, který napodobuje starověký purpurový odstín.

Granulace: Ne

Vlastnosti: Bohatá, hluboká fialová, ideální pro výrazné barevné akcenty, portréty a dramatické efekty.

Tyrian Purple je jednou z nejstarších barev, používaných už ve starověkém Řecku a Římě. Vyráběla se z vzácných mořských šneků a byla tak drahá, že si ji mohli dovolit jen nejmocnější vládci. Tento pigment se stal symbolem královské moci a prestiže. I když se jeho původní výroba zastavila, moderní verze přináší do současné malby stejný majestátní efekt.

winsor newton akvarel Ultramarine Ash

Ultramarine Ash

Složení: PG23, PB29, se specifickým popelavým tónem.

Granulace: Ano

Vlastnosti: Jemný, tlumený modrý odstín, vhodný pro přechody a jemné stínování, ideální pro krajinomalbu.

Ultramarín je jedním z nejdražších pigmentů v historii. Původně se vyráběl z drahokamu lapis lazuli, což z něj činilo luxusní komoditu. V renesanci byl používán hlavně pro malbu Madony, kde představoval čistotu a božství. Tento popelavý tón ultramarínu je moderní variací, která dodává obrazům jemnou eleganci.

winsor newton akvarel Mineral Gray

Mineral Grey

Složení: PBk19, PW5, PB29

Granulace: Ano

Vlastnosti: Zemitý, neutrální šedý odstín s vynikající kryvostí, skvělý pro vytváření jemných stínů a tónů.

Mineral Grey byl hojně používán v krajinomalbě 19. století, kdy umělci hledali nové způsoby, jak zachytit atmosféru a hloubku přírodních scenérií. Jeho neutrální tón poskytuje dokonalou základnu pro jemné přechody a detailní stínování.

winsor newton akvarel Ostwald Grey

Ostwald Grey

Složení: PBk6, PW5, PY42

Granulace: Ano

Vlastnosti: Jemná šedá barva s neutrálními podtóny, vhodná pro univerzální použití a míchání.

Ostwald Grey je odstín pojmenovaný po Wilhelmovi Ostwaldovi, významném chemikovi, který přispěl k vývoji teorie barev. Tento odstín, inspirovaný jeho prací, ztělesňuje přesnost a vědecký přístup k míchání barev, který umožňuje umělcům dosáhnout dokonalé rovnováhy v šedých tónech.

 

Značka Winsor & Newton je po celém světě velmi oblíbená a uznávaná mezi umělci. A nová kolekce akvarelů Revival jen dokazuje jejich vášeň pro dokonalost a respekt k uměleckému odkazu, který se v kolekci odráží. Ať už jste zkušený umělec a toužíte vyzkoušet nové odstíny, nebo začátečník, který se chce ponořit do světa akvarelu, kolekce Revival by neměla chybět na vaší paletě.

Prozkoumejte nově oživené odstíny s bohatou tradici a historií. Objevte radost z akvarelu a nechte svou kreativitu rozkvétat s každým tahem štětce, ve kterém se snoubí historie a umění.

Diskuze (0)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: