Krasopísmo: Velikonoční a jarní listy ke stažení

Jaro nám klepe na dveře a my jsme si pro vás ve spolupráci s @bara_tvori připravili další sérii předloh ke stažení. Po oblíbených Vánočních listech se tentokrát zaměříme na Velikonoce a veselá jarní slova. 

Nezapomínejte na to, že umění krasopisu není otázkou talentu, ale cviku a trpělivosti. Vše je hlavně o pravidelném cvičení ruky a vytvoření svalové paměti. Nehledejte za tím nic složitějšího a nebojte se, že neuspějete. 

 Úvodní foto 4

 

Slova v jarních předlohách jsou psaná různým stylem, od klasického po zdobenější. Díky tomu si můžete vyzkoušet, jaký styl vám sedí nejlépe.

 

Yuppi tipy do začátku:

  1. Pište opravdu pomalu, nespěchejte.
  2. Pište v klidu, udělejte si z psaní hezkou chvilku pro sebe.
  3. Nesnažte se psát slova jedním tahem, raději slovo pište pomaleji po částech.
  4. Použijte vhodnou pomůcku pro psaní / kvalitní štětcový fix.

 

Pro krasopísmo je charakteristické střídání tenkých a tlustých tahů. Správných tahů docílíte za pomocí fixů se štětcovým hrotem tzv. brushpenů. Tyto fixy mají tvar hrotu do špičky a jsou pružné. Doporučené pomůcky najdete dále v článku.

 

1. Listy pro malý brushpen

 

Malý brushpen

 

 Velikonoční slova - STÁHNOUT

Jarní květiny - STÁHNOUT

Jarní slova - STÁHNOUT

 

Doporučené pomůcky:

 

 

2. Listy pro velký brushpen

 

Velký brushpen

 

Velikonoce 1 - STÁHNOUT

Velikonoce 2 - STÁHNOUT

Velikonoce 3 - STÁHNOUT

 

Doporučené pomůcky:

 

 Předlohy si jednoduše stáhněte do svého počítače z odkazů níže. Jednotlivé listy jsou uložené v PDF uzpůsobené pro klasický formát papíru A4.

Výzva #tvorimsyuppi

Zapojte se tímto do naší výzvy a naučte se s námi hezky psát. Označte nás u fotek jak s námi procvičujete krasopísmo pod #tvorimsyuppi.